Sesonkiruokaa tai ei mutta Runebergin tortut kannattaa tehdä itse. Tulee todella hyviä.
Ainekset 16kpl
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 1 tl kanelia
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kermaa
- 100 g jauhettuja manteleita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl mantelilikööriä
Koristeeksi
- Vadelmahilloa
- tomusokeri-vesi seosta
Vaahdota rasva ja sokeri vatkaimella. Lisää kaneli, mantelijauhe, munat, kerma ja siirappi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin ruokalusikalla. Silikoninen muffinivuoka on hyvä tässä.
Paista kypsiksi 175C uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia.
Runebergin torttujen kostutus ja koristelu
Kostuta Runebergin tortut manteliliköörillä. Paina kuumiin torttuihin tylpällä esineellä pieni kolo. Laita jokaiseen koloon teelusikalla vadelmahilloa.
Sekoita desilitraan tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee pursotettavaa. Pursota ohut sokeririnkula hillon ympärille pursottimella.