Runebergin tortut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Sesonkiruokaa tai ei mutta Runebergin tortut kannattaa tehdä itse. Tulee todella hyviä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset 16kpl

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl kanelia
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kermaa
  • 100 g jauhettuja manteleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl mantelilikööriä

Koristeeksi

  • Vadelmahilloa
  • tomusokeri-vesi seosta

Vaahdota rasva ja sokeri vatkaimella. Lisää kaneli, mantelijauhe, munat, kerma ja siirappi.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin ruokalusikalla. Silikoninen muffinivuoka on hyvä tässä.

Paista kypsiksi 175C uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia.

Runebergin torttujen kostutus ja koristelu

Kostuta Runebergin tortut manteliliköörillä. Paina kuumiin torttuihin tylpällä esineellä pieni kolo. Laita jokaiseen koloon teelusikalla vadelmahilloa.

Sekoita desilitraan tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee pursotettavaa. Pursota ohut sokeririnkula hillon ympärille pursottimella.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi