Rub eli kuivamausteseos

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kuivamausteseos rub hierotaan lihan pintaan ja annetaan maustaa siitä käsin paistettava liha. Tässä Reseptitaivaan herkullinen ja keskivahva sekoite. Se jättää tilaa vielä viinin maullekin.

Ainekset, usealle lihakilolle

  • 1/2 rkl suolaa
  • 2 rkl vahvaa paprikajauhetta
  • 1 rkl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 2 rkl korianterijauhetta
  • 1 rkl kuivattua timjamia

Sekoita mausteet ja pakkaa puhtaaseen, ilmatiiviseen purkkiin. Rub säilyy hyvänä vuoden verran. Sen jälkeen voi mausteiden teho alkaa hiipua.

Rubin käyttö:

1. Ota jääkaappikylmä pihvi huoneenlämpöön ja hiero rubia kauttaaltaan sen pintaan. Anna lihan maustua reilu puoli tuntia ennen paistamista.

2. Voit myös hieroa kuivamausteseoksen lihan pintaan ja jättää maustumaan jääkaappiin vaikka seuraavaan päivään.

Vältä grillatessa suoraa liekkiä, koska rub kärähtää nopeasti mustaksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi