Rössypottu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Oululainen perinneruoka rössypottu on maukasta apetta, melko vähällä lihalla. Veripaltun sijaan käytämme reseptissä rapeita verilättyjä.

Ainekset kahdeksalle

  • 300g palvikinkkua
  • 200g verilättyjä
  • 2 rkl voita
  • 1 kg perunoita
  • 3 sipulia
  • 2 rkl siirappia
  • 2 litraa lihalientä
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
Suikaloi kinkku ja sipulit. Kuori ja kuutioi perunat.
Laita 1 rkl voita kattilaan ja kinkkusuikaleet perään. Ota nopeasti kinkkuun hieman väriä. Kaada lihaliemi kattilaan sekä perunat ja sipulit. Mausta kunnolla ja jätä ruoka kansi raollaann porisemaan hiljaa.
Ruoan kypsyessä laita 1 rkl voita laakealle pannulle. Suikaloi verilätyt ja paista ne rapeiksi panulla vaikka useammassa erässä.
Kun rössypottu on valmis, eli perunat kypsiä, nosta kattila pöytään tekeytymään vähintään varttitunniksi.
Tarjoa rössypotun päällä rapeita verilätyn paloja*, jotka antavat mukavaa suutuntumaa.
*alunperin veripalttu kiehautettiin ruoan mukana. Tässä alkuperäistä reseptiä on hiukan tuunattu 2000-luvulle! Valmistaudumme siis Pohjois-Pohjanmaan ryöpytykseen. Kommenttikenttä on vapaa 🙂
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi