Romesco-kastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Romesco-kastike on ehkä parhaimmillaan äyriäisten ja grillatun kalan kanssa mutta sopii se myös makkaran kaveriksi.

Ainekset noin 4dl

  • 1 pala vaaleaa leipää (voi olla kuiva)
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 säilykepaprika
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 dl manteleita (kuorittu)
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä (virgin)
  • chiliä maun mukaan
  • suola pippuri ja sokeri

Ala paahtamaan manteleita pannulla. Kun ne saavat hiukan väriä, lorauta 1 rkl oliiviöljyä pannuun ja paahda leipään myös väriä. Siirrä paahtuneet leipä+mantelit kulhoon.

Kylmäkalttaa tomaatit (eli lohko ja leikkaa kuori pois leikkuulautaa vasten) ja laita pannuun. Samoin säilykepaprika sekä muut ainekset. Anna kiehahtaa pari minuuttia ja siirrä kulhoon manteleiden sekaan.

Aja Romesco-kastike sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi. Mausta chilillä, suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Romesco-kastike paranee viileässä!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi