Riistapatee

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Riistapatee on varsin helposti syntyvä herkku alkupalaksi tai isompaan juhlapöytään. Jos saat jostain hirvenmaksaa, niin korvaa nauta sillä.

Ainekset kahdeksalle

  • 250g hirvenjauhelihaa (tai purkkitavaraa)
  • 250g possun palvattua kylkeä
  • 200g naudanmaksaa
  • 1 tl roseepippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl viskiä
  • 3 rkl siirappia
  • 2 dl kermaa
  • 2 siivua vaaleaa leipää (reunat pois)
  • 1-2 tl suolaa
  • Koristeeksi: silputtua ruohosipulia ja puolukkahilloa

Laita leipä kerman sekaan pehmenemään. Leikkaa possu ja maksa pieneksi kuutioiksi.

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Jos ei ole monitoimikonetta, niin veitsellä pienentämälläkin homma onnistuu, mutta on varsin työläs urakka.

Vuoraa sopiva uunivuoka (leipävuoka on hyvä) voipaperilla ja kaada pateemassa siihen. Lyö pohjaa pöytää vasten pari kertaa, että riistapatee asettuu vuokaan mahdollisimman tasaisesti.

Paista riistapatee 150C uunissa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä. Parhaimmillaan riistapatee on oltuaan yön yli jääkaapissa.

Koristele ruoka puolukkahillolla ja ruohosipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi