Riistapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arviota)
Loading...

Riistapata on tottakai parhaimmillaan tuoreesta paikallisesta riistalihasta tehtynä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin K-kaupan Väiski rientää hätiin; kasvatettua saksanhirveä löytyy varsin edullisesti pakastealtaasta.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg riistalihaa (hirvenpaistia tai peuraa. Saksanhirveä löytyy marketin pakasteesta).
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2 kouraa kuivattuja metsäsieniä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 laakerinlehteä tai 10 katajanmarjaa
  • suolaa, pippuria ja timjamia
  • voita
  • smetanaa ja persiljasilppua tarjoiluun

Valmistele riistaliha. Jos se on yhtenä könttinä, anna sulaa jääkaapissa vuorokausi ja ala leikata kohmeisesta lihasta siivuja. Marketin saksanhirvi sulaa nopeasti paistovalmiiksi pöydällä.

Laita pataan 1 rkl voita, kuullota sipulikuutiot ja paista lihan pinnat kiinni. Mausta liha suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Raasta pataan myös juuriselleriä ja porkkanaa. Laita kyytiin punaviinietikkaa, tomaattipyreetä, soijaa ja laakerinlehtiä tai katajanmarjoja. Riistapata saa hautua kannen alla hiljalleen tunnin verran.

Liota sillä välin sienet pienessä tilkassa vettä. Kaada sienet pataan ja tarkista maku. Anna hautua vielä puoli tuntia liedellä. Nosta riistapata sen jälkeen pöytään, jossa se saa tekeytyä kannen alla vielä hyvinkin toiset puoli tuntia. Ei ole siis kiire iskeä kiinni vaan voi syödä vaikka alkupalat padan odottaessa pöydässä.

Tarjoa riistapata smetanasilmän, persiljasilpun ja perunoiden kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi