Riistakäristys

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Riistakäristys tehdään tässä saksanhirvenlihasta, joka on hiukan mureampaa kuin poron, joten se kypsyy nopeammin. Toki voit käyttää ruokaan vaikka karhunlihaa jos satut jostain löytämään.

Ainekset neljälle

  • 500 g saksanhirven lihaa lastuina (melko yleinen kaupan pakastealtaissa)
  • 1 sipuli
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl lihalientä
  • metsäsieniä (ei pakollinen)

lisäksi

  • tuoretta timjamia
  • puolukkahilloa

Sulata pakastelihaa kohmeiseksi. Kuori sipuli ja kuutioi hyvin hienoksi.

Laita voita ja oliiviöljyä kasariin ja paista sipulisilppu kullankeltaiseksi. Nosta lämpöä ja iske saksanhirvenlihat kasariin. Paista lihan pintaan väriä sieltä täältä.

Lisää lihaliemi kasariin ja anna hautua hissukseen kannen alle puolisen tuntia. Jos käytät sieniä, lisää ne haudutuksen loppuvaiheessa.

Koristele riistakäristys tuoreella timjamilla sekä tarjoa lisäksi puolukkahilloa sekä kermaperunoita.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi