Riisikoftat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Riisikoftat edustavat ns. hävikkiruokaa. Niihin on hyvä käyttää eiliseltä ylijääneet riisit. Maukas kastike sinetöi makuelämyksen.

Ainekset kuudelle

  • 5 dl keitettyä riisiä (eilinen käy hyvin)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl gram-jauhoja
  • 1 rkl sipulijauhoja
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 koura kuivia hedelmiä
  • 1 koura cashew-pähkinöitä
  • 1 tl soodaa

Koftan keitinliemi

  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 litra vettä

Kastike

  • 1 dl keitinlientä
  • 2 dl kermaa
  • 1-3 tl chilijauhoja
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl jeeraa
  • 1 rkl korianteria
  • 2 rkl ruokaöljyä

Laita keitinliemi kiehumaan.

Leikkaa hedelmät pieneksi silpuksi. Murkaa myös cashew-pähkinät pieneksi. Sekoita kofta-ainekset ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Muotoile pingispallon kokosia pyöryköitä.

Keitä koftia noin 7 minuuttia keitinliemessä. Halkaise yksi ja katso että on kypsynyt myös sisältä.

Ota hiukan keitinlientä talteen ja valuta loput lavuaariin.

Laita ruokaöljyä pannulle kastiketta varten. Herättele mausteita hetki pannulla. Ohenna sitten keitinliemellä sekä kermalla. Pyöräytä koftat pannulla kastikkeessa ja nosta tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi