Riesling-sillit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Keskikesän herkkumme silli saa uuden säväyksen jalosta rieslingistä. Annospaloiksi tehtynä, sillit sopivat vaikkapa juhlien vetonaulaksi.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 150g sillifileitä (suolattu tai kevytsuolattu, ei kuitenkaan matjessilli)
  • 2 dl kuivaa tai puolikuivaa riesling-valkoviiniä, esim. 50° Riesling
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • luomusitruuna
  • tilliä

sillin kaveriksi

  • majoneesia
  • uusia perunoita
  • cocktail-haarukoita tai tikkuja

Jos käytät suolasilliä, se täytyy liottaa ennen marinointia ohjeen mukaan. Kevytsuolattu silli käy sellaisenaan.

Mittaa pieneen kattilaan riesling sekä valkoviinietikka. Keitä marinointilientä kasaan pari minuuttia kovalla lämmöllä. Siirrä sivuun ja sekoita joukkoon myös sokeri, valkopippurit, tillinvarsia ja luomusitruunasta muutama siivu. Jätä liemi jäähtymään.

Siivuta sillifilee nätiksi sentin ohueksi siivuksi. Kun marinointiliemi on jäähtynyt, sekoita sillit siihen ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivään.

Tarjoilu:
Keitä uudet perunat napakoiksi, eli ne pitää ottaa hieman kovina kiehuvasta vedestä, koska perunat kypsyvät yli hyvin helposti. Jätä höyryämään kannen alle.

Halkaise uudet perunat. Pursota leikkauspinnalle hieman majoneesia. Tökkää tikkuun ensin sillinsiivu ja sitten perunanpala pohjaksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi