Riesling-rapupasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (63 arviota)
Loading...

Rapupasta, jonka voi tehdä tuoreista ravuista tai tölkkitavarasta. Miten vain, raikas riesling-kastike mehustaa upean makuelämyksen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g spagettia tai linguinea
  • 200g tiikeriravunpyrstöjä tai kotimaista ravunlihaa
  • 2 dl kuivaa tai puolikuivaa rieslingiä, esim. 50° Riesling
  • 4 siivua pancettaa tai pekonia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-3 tuoretta chiliä
  • 1 lime (luomu mielellään)
  • 1 nippu ruohosipulia
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistele tiikeriravunpyrstöt paistoa varten (sulata ja kuivaa). Voit tehdä rapupastan myös kotimaisen rapukauden antimista, joskin hieman kärsivällisyyttä ja aikaa perkaaminen vaatii.

Laita pasta kiehumaan reilusti suolattuun veteen. Pastan pitää jäädä napakaksi. Kun pasta kiehuu, ota keitinlientä pari desiä talteen.
Siivuta pancetta tai pekoni. Kuori ja silppua valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa chili pieneksi silpuksi. Raasta limenkuori talteen.

Laita isolle pannulle pekonisilppu. Lisää lämpöä hiljalleen niin, että pekonista tulee rapeaa. Siirrä pekonit pois pannulta sivuun odottelemaan – älä huuhtele pannua.

Lorauta samaan pannuun oliiviöljyä ja paista valkosipulisilppua hetken aikaa. Lisää myös ravut ja mausta pippurilla sekä chilillä. Paista minuutti ja lorauta riesling sekä purista limenmehu pannulle. Keitä kasaan niin kauan, että neste on lähes haihtunut.

Lisää keitetty pasta sekä rapeat pekonit myös pannulle ja sekoita rapupasta hyvin. Mehukkuutta saat lisäämällä pastan keitinvettä tarpeen mukaan.

Lisää limenkuoriraaste, sekoita ja pyöräytä pastakeko lautasille niin, että rapuja jää annoksen pinnalle. Koristele riesling-rapupasta ruohosipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi