Ribsit Setä Samulin tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Onko laiskuudesta kiinni vai miksi mehukkaita ribsejä ei ikinä näy grillikekkereissä? Asia kannattaa korjata. Ribsit ovat todella herkullisia kun malttaa huolella tehdä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

1,5 – 2 kg babyribsejä (riippuu lihaisuudesta)

Keittoliemi

  • 1 omena
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • 1/2 dl öljyä
  • 3 rkl soijaa
  • 3 dl coca colaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • 1-5 chiliä
  • 1 valkosipuli
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa

Kuori omena ja paloittele kattilaan. Kokonaisesta valkosipulista “hattu” pois ja kattilaan kuorineen päivineen. Laita myös loput liemiainekset kattilaan, paloittele ribsit muutaman luun paloiksi ja laita ne perään. Vettä sen verran että ribsit peittyvät.

Kiehuta reilu puolisen tuntia ja jäähdytä. Nosta yöksi jääkaappiin liemineen päivineen.

Seuraavana päivänä nosta ribsit kattilasta, leikkaa ne yksittäisiksi luiksi ja siirrä uunivuokaan. Kaada pari desiä kattilassa olevaa makulientä päälle (pitää ribsit mehukkaana uunissa). Ala paahtaa 125 asteisessa uunissa pari tuntia, niin että liha alkaa irrota luusta. Kääntele pari kertaa uunin aikana. Voit myös lyhentää uuniaikaa ja tehdä lopun paiston grillissä.

Kun ribsit ovat paahtumassa, siivilöi loppuliemi kattilaan ja ala keittämään sitä kasaan. Puolikkaalla lämmöllä hissuksiin tunnin verran ja BBQ-kastike pitäisi alkaa olemaan aika maukasta ja siirappimaista. Lusikoi kastiketta ribsien päälle paahtamisen aikana.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi