Ribsit Kantonin tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Näissä makeissa ja mausteisissa ribseissä yhdistyy kiinalaiset ruoka-aromit parhaimmillaan. Ribsit kannattaa keittää ennen uunissa tai grillissä paahtamista, jolloin niistä tulee pehmeän mureita.

Ainekset neljälle

1 kg possun baby-ribsejä

Mausteliemi

  • 1 dl soijaa
  • 1 litra vettä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipuli
  • 1 reipas pätkä inkivääriä
  • 1 rkl viismaustetta
  • 1-5 chiliä
  • 1 dl ruokosokeria

Laita mausteliemi kiehumaan reippaan kokoiseen kattilaan. Valkosipulista hattu pois. Inkivääriä ei tarvitse kuoria, mutta siivuta muutamaan osaan. Kaikki vaan krouvisti kiehumaan.

Leikkaa ribsit 3-5 luun paloiksi. Mahtuvat helpommin kiehumaan. Kun liemi kiehuu niin asettele ribsit liemeen. Yritä saada kaikki pinnan alle, lisää vettä jos tarvitaan. Kiehuta puolisen tuntia – kaavi vaahtoa välillä pois. Tähän asti tämän voi tehdä vaikka edellisenä päivänä. Jätä ribsit marinoitumaan viileään yön yli (ei pakollinen).

Siivilöi liemi. Leikkaa ribsit yksittäisiksi luiksi ja asettele ne uunivuoan pohjalle tasaisesti. Kaada pari desiä lientä päälle ja ala paahtamaan uunissa 150 astetta ja pari tuntia. Kääntele ribbsejä välillä.

Keitä sillä välin loppua lientä kasaan niin että että sitä on pari desiä jäljellä ja se on siirappimaista. Kun ribseistä alkaa liha irrota luista ota vuoka uunista ja kaada kasaan kiehunut liemi päälle. Asettele tarjolle, nämä maistuvat jäähtyneenäkin!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi