Ribollita

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Italiaksi Ribollita tarkoitaa “uudelleen keitettyä” ja sillä tavallahan se keitto vaan paranee kerta kerralta.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 tlk valkoisia jättipapuja
  • 100g Pancettaa tai savupekonia (vegettejät voi jättää tämän pois)
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 isoa porkkanaa
  • 3 sellerinvartta
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 200g savojin- tai kurttukaalia
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 käntty vanhaa vaaleaa leipää (voi myös jättää pois)
  • 2 laakerinlehteä
  • suolat ja pippurit

Ribollitan koristeeksi

  • 1 koura silputtua lehtipersiljaa
  • 1 koura parmesan raastetta (voi jättää pois)

Kuori ja silppua sipuli krouviksi palaksi. Laita isoon kattilaan oliiviöljyn kanssa. Rusauta valkosipulinkynsiä veitsen lappeella ja heitä perään kuorineen. Pikku lämpö ja kuullotus alkakoon. Silppua Pancetta ja heitä kattilaan.

Valmistele tällä välin kasvikset. Kuori ja leikkaa sopivaksi palaksi. Kaali ohueksi.

Kun sipuli on kultaista ja Pancetta saanut väriä, porkkanat kattilaan ja nopea freesaus.

Lorauta kanaliemi ja tomaatit kattilaan. Perään loput kasvikset, laakerinlehdet ja mausteet. Anna Ribollitan kiehahtaa ja jätä hautumaan kannen alle niin että porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku ja nosta liedeltä.

Tässä vaiheessa voit suurustaa Ribollitaa pieniksi revityillä leipäpaloilla jos haluat.

Nosta kattila pöyrään ja jokainen voi repiä lehtipersiljaa annoksensa päälle itse ja raastaa parmesaania.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi