Rendang

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Indonesiasta kotoisin oleva rendang vie jalat alta. Pitkään, erittäin laajassa maustekirjossa ja kookoksessa haudutettu lihacurry on käsittämättömän hyvän makuinen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 600g naudan entrecotea tai kylkeä
  • ruokaöljyä
  • 1/2tl kanelia
  • 3 neilikkaa
  • 3 tähtianista
  • 1/2 tl kardemumma
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 3 tl tamarindia
  • 6 kaffir-limenlehtiä
  • 10 rkl kookosrouhetta paahdettuna
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta minttua tai korianteria koristeeksi
Maustetahna
  • 5 salottisipulia
  • 2 limeä
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1-10 chiliä maun mukaan

Vinkki: Rendangin voi tehdä muustakin lihasta, esimerkiksi lampaasta, mutta nauta on se perinteinen jota käytetään.

Paahda kookosrouhetta keskikuumalla pannulla muutama minuutti kokoajan sekoittaen. Varo, se kärähtää helposti.
Leikkaa liha 2cmx2cm kuutioksi, paista pannulla ja mausta antaumuksella kaikella, mitä ohjeessa on mainittu. Lorauta lopuksi kookosmaito sekaan ja ala keittää rendangia kasaan hiljaa kiehutellen kannen alla.
Tee sillä välin maustetahna; kuori valkosipulit ja inkiväärit. Poista chilistä siemenet.
Laita silppuriin ja jauha tasaiseksi. Ohenna limen mehulla. Lusikoi maustetahna rendangin sekaan.
Kun liha on pehmeää eli noin tunnin päästä, nosta rendang tarjolle ja koristele mintunlehdillä. Tarjoa riisin kanssa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi