Rendang

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (26 arviota)
Loading...

Indonesiasta kotoisin oleva rendang vie jalat alta. Pitkään, erittäin laajassa maustekirjossa ja kookoksessa haudutettu lihacurry on käsittämättömän hyvän makuinen.

Ainekset neljälle

  • 600g naudan entrecotea tai kylkeä
  • ruokaöljyä
  • 1/2tl kanelia
  • 3 neilikkaa
  • 3 tähtianista
  • 1/2 tl kardemumma
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 3 tl tamarindia
  • 6 kaffir-limenlehtiä
  • 10 rkl kookosrouhetta paahdettuna
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta minttua tai korianteria koristeeksi
Maustetahna
  • 5 salottisipulia
  • 2 limeä
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1-10 chiliä maun mukaan

Vinkki: Rendangin voi tehdä muustakin lihasta, esimerkiksi lampaasta, mutta nauta on se perinteinen jota käytetään.

Paahda kookosrouhetta keskikuumalla pannulla muutama minuutti kokoajan sekoittaen. Varo, se kärähtää helposti.
Leikkaa liha 2cmx2cm kuutioksi, paista pannulla ja mausta antaumuksella kaikella, mitä ohjeessa on mainittu. Lorauta lopuksi kookosmaito sekaan ja ala keittää rendangia kasaan hiljaa kiehutellen kannen alla.
Tee sillä välin maustetahna; kuori valkosipulit ja inkiväärit. Poista chilistä siemenet.
Laita silppuriin ja jauha tasaiseksi. Ohenna limen mehulla. Lusikoi maustetahna rendangin sekaan.
Kun liha on pehmeää eli noin tunnin päästä, nosta rendang tarjolle ja koristele mintunlehdillä. Tarjoa riisin kanssa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Rendang kuuluu valmistaa hitaasti, ainakin päivää ennen tarjoilua, mielellään 2 päivää. Tämä ei ole pikaruoka !

    Ensimmäisenä päivänä keitetään liha lähes kypsäksi, toisena päivänä tosi miedolla lämmöllä keitetään lientä kasaan, ja kolmantena päivänä pieni keittovaihe. Tarvittaessa voidaan lihat erottaa toisena päivänä, liemen kasaan keittämisen ajaksi.

    Jos haluaa testata helpolla, useista aasialaisista kaupoista saa myös valmista mausteseosta, jota voi käyttää. Tosin se on vain “aika hyvä” vaihtoehto sille, että voi itse tuunata lopputuloksen makunsa mukaan. Siinä on pääosin samanlaiset mausteet kuin reseptissä; tosin chiliä ei ole tarpeeksi – mutta se antaa myös mahdollisuuden tuunata tämä aivan taivaallinen herkku oman suun (perheen suun) mukaiseksi.

Kommentoi