Raviolit kahdella tapaa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arviota)
Loading...

Raviolit ovat täytettyjä pastatyynyjä, joiden melko seikkaperäinen näpertely palkitsee ruhtinaalisesti, kun niistä vihdoin pääsee nauttimaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset nejälle

Tattiraviolit ja tryffelivaahto

  • 2 dl tuoreita tatteja (tai vastaava määrä säilöttyjä)
  • 200g ricotta-juustoa
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • pari tippaa tryffeliöljyä (yritä löytää oikeasta sienestä tehtyä)
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 0,5 tl perunajauhoja

Pinaattiraviolit tomaattikastikkeella

  •  3 kouraa tuoretta pinaattia (tai vastaava määrä pakastettua)
  • voita
  • 200g ricotta-juustoa
  • 4 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 tlk tomaattimurskaa (laadukasta)
  • 1 koura tuoretta basilikaa ja/tai oreganoa
  • suola ja pippuri ja sokeri

Valmista ensin pastataikina. Ravioleja varten täytyy mankeloida neljä pitkää n. 7 cm x 70 cm ja hyvin ohutta soiroa.

Tattiraviolit ja tryffelivaahto

Salottisipuli ja valkosipuli hyvin hienoksi ja pannulle voin kanssa paistumaan. Kuutioi myös tatit melko pieneksi ja laita pannulle, ne kutistuvat kyllä kun vesi alkaa hävitä. Paista nätin ruskea tattiseos ja mausta se timjamilla, suolalla ja pippurilla. Laita tattiseos kulhoon ja sekoita ricotta-juuston kanssa tasainen massa. Täytä ja keitä raviolit alla olevalla ohjeella.

Kun raviolit ovat kiehumassa tee tryffelivaahto. Ainekset pieneen kattilaan, kiehautus ja sauvasekoittimella vaahdoksi niin, että perunajauhokin sekoittuu hyvin. Lusikoi raviolien päälle.

Pinaattiraviolit tomaattikastikkeella

Silpusta tuore pinaatti hyvin pieneksi ja paista 1 rkl voin kanssa pannulla. Kaavi pinaatit kulhoon, raasta pari rkl parmesaania päälle ja lusikoi ricotta myös kyytiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasainen massa. Laita pannulle tomaattimurska lämpenemään hissukseen. Täytä ja keitä raviolit alla olevalla ohjeella.

Kun raviolit ovat kuivaamassa, paista tomaattimurskaa hetki pannulla, mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Sen jälkeen raviolit pannulle, pari pyöräytystä ja lautasille. Parmesaaniraastetta ja yrttejä koristeeksi.

Raviolien täyttäminen ja keittäminen

Reilu pastavesi kiehumaan ja hyvä suola.

Laita yksi pastasoiro eteesi poikittain ja siihen reipas teelusikallinen täytettä 2 cm päästä vasemmasta reunasta. Etene siitä laittaen samanlainen täytelusikallinen 7 sentin välein lähes loppuun asti (päälle tuleva soiro ei yllä kuitenkaan aivan loppuun asti). Sivele vatkatulla munalla paljaat pastakohdat.

Nosta toinen pastasoiro päälle ja rypistele se tiiviisti täytteen päälle. Ilmaa ei saa jäädä yhtään pussiin, muuten raviolit repeävät keitettäessä. Painele munalla valellut pastasaumat hyvin tiiviisti yhteen. Leikkaa raviolit irti toisistaan niin, että jokaiseen ravioliin jää samanverran “helmaa”. Voit käyttää tässä kuvioitua leikkuria niin tulee tyylikäs reuna. Tee toinen pastasoiro samalla tyylillä.

Keitä raviolit nopeasti, eli 3-4 minuuttia ja kuivaa hetki ennen jatkokäyttöä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi