Rasam

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Hehkeä rasam on intialainen tomaatti-linssikeitto. Maalle tyypillisesti mausteisuutta löytyy. Erittäin helppo ja nopea tehdä. Ota termospullossa mukaan kylmän päivän retkelle lämmikkeeksi.

Ainekset neljälle

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2,5 dl linssejä liemessä (keitetytkin käy)
  • 1 sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1+1 tl sinapinsiemeniä
  • 2 tl tamarinditahnaa
  • 1-4 vihreää chiliä (maun mukaan)
  • 10 currylehteä
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl korianterijauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 koura tuoretta korianteria
  • 1/2 tl hajupihkaa (asafoetida, löytyy etnisistä ruokakaupoista. Voi jättää pois.)
  • 1 tl suola
  • 1 tl sokeri (voi jättää pois)
  • jogurttia ja tuoretta korianteria koristeeksi
Lorauta ruokaöljy soppakattilan pohjalle ja lisää mausteet (1 tl sinapinsiemeniä). Ala ottaa lämpöä, jolloin mausteet heräävät mukavasti eloon. Valkosipulinkynnet kuorittuna ja kokonaisena.
Kun öljy alkaa kiehua, lisää tomaattimurska. Kiehauta ja lisää linssit. Kiehauta kunnnolla ja aja keitto sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi. Lisää 1 tl sinapinsiemeniä tämän jälkeen. Tarkista suola.
Kauho rasam lautasille. Koristele jogurtilla ja korianterilla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi