Rapuwokki

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Aasian makuja ylistävä rapuwokki saa mehukkuuden sitruksista. Lisää chiliä maun mukaan ja nauti puolikuivan valkoviinin kanssa.

Ainekset neljälle

  • 250g munanuudeleita
  • 200g tiikeriravunpyrstöjä tai isoja katkarapuja
  • 1 lime
  • 1 appelsiini
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunaruoho (voi jättää pois)
  • 4 kaffir-limelehteä (voi jättää pois)
  • 1-2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 porkkana
  • 1 paprika
  • 1 puska korianteria
  • 1-5 chiliä tulisuuden ja maun mukaan
  • 2 rkl ruokaöljyä

Sulata ravut siivilässä kaatamalla kiehuvaa vettä päälle. Anna valua. Pilko porkkana, valkosipuli, chilit ja paprika.

Kiehauta nuudelit kattilassa.

Paista ravut pannulla reippaassa öljyssä. Nostele sivuun hetkeksi. Hauduta samalla pannulla liemi; purista lime sekä appelsiini pannuun. Lisää porkkana sekä valkosipulit. Katko sitruunaruoho hiukan pienemmäksi ja laita pannulle. Samoin limelehdet. Keitä hetki, että maut irtoavat.

Sekoita kookoskerma ja sokeri pannulle. Lisää myös ravut, chilit ja paprika. Kiehauta.

Sekoita nuudelit myös joukkoon ja revittyä korianteria.

Koristele rapuwokki korianterilla ja tarjoa heti kuumana.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi