Trooppisia maailman makuja yhdistelevä rapusalaatti on näyttävä ja maistuva alkupala. Se on varsin helppo myös tehdä, kun löydät jostain tiikeriravunpyrstöjä.
Ainekset neljälle
- 12 tiikeriravunpyrstöä (kypsiä)
- 1 friseesalaatti
- 1 keltainen paprika
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 1 kurkku
- 1 mango
Kookosmajoneesi
- 2 dl kookoskermaa
- 1 rkl majoneesia
- 1-2 tl ruokosokeria
- 1-3 chiliä
- suolaa maun mukaan
Avokado-wasabi majoneesi
- 1 rkl majoneesia
- 1 avokado
- 1-3 tl wasabia
- 1 limen mehu
- suolaa ja pippuria
Pese ja valmistele vihannekset. Kirsikkatomaatit halki, kurkku ja paprika kuutioksi (ilman siemeniä). Mango myös pieneksi kuutioksi.
Leikkaa kookoskermapurkki auki ja lusikoi kiinteä kerma kulhoon. Kaada kookosvesi pois.
Sekoita kookosmajoneesiaineet ja lusikoi pakastuspussiin (siitä tulee pursotin).
Leikkaa avokado puoliksi, poista siemen ja kuori se. Laita silppuriin. Pehmennä lime ensin pöytää vasten, halkaise ja purista mehu avokadon päälle. Wasabit, suolaa, pippuria ja
majoneesia myös kyytiin ja hur-rur-rurr, kunnolla sileäksi. Lusikoi pakastuspussiin (tästäkin tulee pursotin).
Ota laakea lasi, pursota pohjalle kookosmajoneesia ja paina kylkeä vasten revitty salaatinlehti. Lado sitten vihanneksia ja mangoa päälle. Pursota rapusalaatin ylimmäksi
kerrokseksi avokado-wasabi majoneesia ja laita tiikeriravut lasin reunalle nätisti.
Tarjoa rapusalaatti heti.