Rapusalaatti wasabisiirapilla

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Raikas ja maukas salaatti, joka säväyttää varmasti illallispöydässä. Jokirapuja saa tölkkitavarana.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g tölkki ravunpyrstöjä
  • 2 dl majoneesia
  • 1 purjo
  • 1/2 kurkku
  • 1 hapan omena esim. granny smith
  • 1 tillipuska
  • valkopippuria ja suolaa

Kastike

  • 1 lime
  • 4 rkl wasabia
  • 2 rkl ruokosokeria

Pyörittele limeä pöytää vasten (irtoaa mehut paremmin), halkaise se ja purista kattilaan. Sekoita wasabit joukkoon ja ala lämmittää hellästi. Kun seos höyryää laita puolet sokerista. Sekoita ja lisää sokeria jos tarvetta. Anna jäähtyä.

Valuta ravut siivilässä. Kuori omena ja kurkku (raavi kurkusta siemenet). Hienonna kummatkin niin hienoksi kuin saat.

Hienonna purjo ja puolet tillistä myös hienoksi.

Mausta majoneesi valkopippurilla ja suolalla. Yhdistä majoneesi ja salaatinainekset kääntelemällä ne hellästi sekaisin.

Salaattia keko lautaselle (suosittelemme muottia), tillin oksia vielä päälle ja lusikalla wasabisiirappia tipotellen lautasen ympäri.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi