Rapumousse

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Rapumousse on juhlava pieni alkupala / keittiön tervehdys “amuse bouche”. Toimii loistavasti myös cocktail-kutsuilla crostinin päällä, kunhan saat koostumuksen sellaiseksi, että mousse pysyy kasassa.

Ainekset kuudelle (pieni alkupala)

  • 6 tiikeriravunpyrstöä (raaka)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl maustamatonta tuorejuustoa (stabiloi seosta)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 koura tillisilppua
  • 1/6 tl valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Vinkki: Rapumoussen voi tehdä myös kotimaisesta jokiravun lihasta silloin kun sitä on saatavilla.

Lorauta pari desiä vettä kattilaan sekä sitruunan mehu. Ala keittämään hiljalleen. Aseta terässiivilä kattilan päälle ja jäiset tiikeriravut siihen höyrykypsymään. Kansi päälle.

Kun ravut ovat pinkkejä ja kypsiä (n.10 minuuttia) siirrä ne sivuun.

Mausta jäljellä oleva liemi suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Keitä kasaan niin, että rapulientä on enää 1 rkl jäljellä. Pidä silmällä, ettei liemi häviä kokonaan. Jätä jäähtymään.

Leikkaa tiikeriravunpyrstöt hienoksi (silppurilla käy helposti). Sekoita tuorejuuston, rapuliemen ja tillisilpun kanssa.

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Laita pakastepussiin ja rapuseos perään. Puristele rapumousse tasaiseksi.

Leikkaa pussista kulma pois ja pursota lautaselle tai crostinille. Koristele rapumousse tillinoksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi