Rapucurry

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Thaimaalainen rapucurry pursuaa Aasian makuja. On chiliä, limen raikkautta ja kookoskermaa. Tämän voi tehdä myös katkaravuista, joskin jättikatkaravun pyrstöt antavat oman säväyksen.

Ainekset neljälle

  • 200 – 300g jättikatkaravun pyrstöjä (tai katkaravun)
  • 1 punainen paprika
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1 prk kookoskermaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • korianteria koristeeksi
Fenkolisalaatti
  • 1 pieni pala fenkolia
  • 2-4 chiliä tulisuuden ja maun mukaan
  • 2 limen mehu sekä kuoriraaste
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
Aloita fenkolisalaatista; siivuta fenkoli hyvin ohueksi. Samoin chilit. Makuasia haluatko poistaa tuliset siemenet. Raasta limen kuoret ja purista mehut mukaan. Makeuta sokerilla. Sekoita reippaasti ja jätä tekeytymään.
Siivuta paprika. Siivuta valkosipuli sekä inkivääri. Paista nämä kuumassa wokissa nopeasti öljytilkan kanssa. Kaada kookoskerma mukaan ja mausta kalakastikkeella sekä suolalla. Lisää jäiset ravut ja sekoita niin kauan, että ravut ehtivät kypsäksi (2-3 minuuttia).
Kaada rapucurry tarjoiluastiaan. Laita fenkolisalaatti liemineen päälle. Koristele limelohkoilla sekä korianterilla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi