Rapu-limepasta

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (41 arviota)
Loading...

Aasian makumaailmoja syleilevä rapu-limepasta on kepeän raikas. Tölkkirapu käy hyvin reseptiin. Tämä on niitä ruokia, jota viini rakastaa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 250g spagettia
  • 200g ravunlihaa
  • 1 lime
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ripaus chiliä
  • 1 pieni purjo
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolat ja pippurit

Pastavesi kiehumaan ja reilu suola. Kun vesi porisee, niin pasta “al Dente” -kypsyyteen eli juuri ja juuri kypsäksi.

Hienonna valkosipuli ja purjon valkoinen osa kippoon. Silpusta myös hiukan purjon vihreää osaa kyytiin.

Lämmitä iso pannu kuumaksi ja reippaasti oliiviöljyä ja sipulisilppu kyytiin. Freesaa pari minuuttia ja lorauta viini pannuun. Raasta myös limen kuori pannulle.

Kun neste on lähes hävinnyt, lisää kerma. Vähennä lämpöä. Anna kiehua pari minuuttia ja mausta chilillä, suolalla ja pippurilla. Heitä ravut myös kastikkeeseen ja purista limenmehu päälle.

Ravut ovat valmiit kahdessa minuutissa, älä ylikeitä ravunlihaa!

Sekoita pasta ja kastike. Tarjoa heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi