Rapsakat kauralastut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Taas käy ajatus mummolaan. Rapsakat kauralastut ovat kahvipöydän maukas herkku. Tee paljon kerralla – kauralastut säilyvät hyvin.

Ainekset noin 50 kauralastuun

  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl mantelilikööriä (ei pakollinen)

Sulata voi kattilassa ja sekoita sokerit joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita kaurahiutaleet, vehnä- ja leivinjauho keskenään ja sotke kananmunat sekaan. Yhdistä voi ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Voit maustaa kauralastutaikinan tässä vaiheessa manteliliköörillä. Jätä taikina tekeytymään vartiksi.

Levitä uunipaperin päälle pari ruokalusikallista taikinaa per kauralastu. Ne leviävät paistettaessa, joten yhdelle pellille mahtuu korkeintaan 12 kauralastua.

Paista kauralastut nätin kullan värisiksi ja rapsakoiksi 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Jäähdytä kauralastut ja tarjoa vaikka kaakaon kanssa.

Kauralastut säilyvät viikkoja ilmatiiviissä purkissa, joten niitä voi huoleti tehdä reilusti kerralla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi