Rapsakaksi paistettu siika

5
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (297 arviota)
Loading...

Arvokaloihimme, kuten siika, kannattaa jättää nahka paistettaessa. Se pitää lihan mehukkaana ja on rapeana sekä hyvin maustettuna todella hyvän makuinen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

 • 2 x 300g suomustettu, nahallinen siikafilee
 • 1 tl merisuolaa
 • 0,5 tl sokeria
 • 0,5 tl valkopippuria
 • 0,5 tl kuivaa tilliä
 • 1 tl voita
 • 1 tl ruokaöljyä

Lisukevinkki: Pohjaksi sopii sitruunavoissa paistettu lämmin salaatti fenkolista ja porkkanasta. Suikaloi kasvikset hyvin ohueksi, paista 1 rkl voita ja 1 rkl sitruunamehua nopeasti niin, että kasvikset jäävät rapeaksi.

Huuhtele siikafileet ja laita talouspaperin päälle kuivumaan. Jauha mausteet morttelissa hyvin hienoksi seokseksi. Jos ei ole morttelia, niin sekoita kupissa.

Mausta siikafileet kauttaaltaan ja leikkaa keskeltä kahtia – eli nyt on neljä palaa paistettavana. Voit tehdä myös kapeampia soiroja, kuten kuvassa.

Ota paksupohjainen pannu. Hyvälaatuinen pinnoitettu pannu on kalalle helpoin.

Pannuun reipas lämpö ja siihen pikkaisen voita ja öljyä. Tasoita paperilla. Voita ei saa olla liikaa. Siikafilee on tarkoitus paistaa rapsakaksi eikä keittää.

Aseta fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Parin minuutin paisto, voit kurkata välillä, että nahka on nätin ruskea ja rapea.

Käännä filee nahkapuoli ylöspäin, 30 sekunnin paisto ja siitä nopeasti lautaselle.

Nosta paistettu siika nahkapuoli ylöspäin annoksen päälle. Tarjoa heti, kun kuori on vielä rapea.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

5 kommenttia

 1. Huomaa että ihminen joka ei osaa huolehtia rautapannusta on kirjoittanut tämän reseptin. Valurautapannu on eliniän kestävä kumppani ja oikein hoidettuna ruoka ei siihen tartu. City-boyt pesevät näitä ties millä pesuaineliemillä ja jättävät ilman hoitoa. Sitten himetellään miten mummot edes hengissä selvisivät aikoinaan kun ei ollut mitään pinnoitepannuja. …raukat…

  • Olen Anton aivan samaa mieltä , ei valurautapannua mikään voita ,olen ikäni käyttänyt valurautapannua ,kaikissa lihan ja kalan paistossa ,eikä vielä tähän ikään (88-v ) ole koskaan tarttunut kiinni !

 2. Mitenkäs lämminsavustettu siika, kannattaako se vain lämmittää vai paistetaanko ihan samalla lailla? Ostin juuri lidlistä ja nyt se odottelee syömistä jääkaapissa kunnes keksin mitä siitä kokkaan ja miten.

  • Lämminsavustettu on jo kypsää, siitä vaan suoraan leivän päälle esimerkiksi. Voi myös sekoittaa majoneesiin, sitruunamehua ja tilliä mukaan. Ja sitten leivän päälle 🙂

 3. Hyvä huomio Antton, rautapannu ei tartu mullakaan , mutta oon sitä hoitanukki joka käytön jäläkeen oikiaoppisesti iliman minkäänlaista pesuainetta, ripaus ölijyä kuivalle pannulle ja muuta pannua mulleioo koskaan ollukkaa. E tartu ei.

Kommentoi