Rapeat broilerinkoivet

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Broilerinkoivet ovat edullista ja herkullista raaka-ainetta ruoanlaitossa. Rapeaksi friteeratut broilerinkoivet maistuvat mahtavalle chilimajoneesin ja raikkaan coleslawin kanssa. Lisärapeutta saadaan japanilaisista pankojauhoista tai nachopussin jämistä. Frittitaikinassa olevan curryn voi vaihtaa mieleiseensä maustesekoitukseen. Karibian vivahteen näihin broilerinkoipiin saa esimerkiksi Jerk-mausteella.

Ainekset neljälle

  • 20 broilerinkoipea
  • 2 dl pankojauhoja tai murustettuja nachoja
  • 1 l uppopaistoon soveltuvaa ruokaöljyä

Frittitaikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2-3 dl broilerin keitinvettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl currya

Lado broilerinkoivet isoon kattilaan ja päälle vettä sen verran, että koivet peittyvät. Keitä kannen alla 10 minuuttia ja nosta koivet kuivumaan. Säästä keitinvesi.

Sekoita frittitaikina ohjeen mukaan. Sen tulee jäädä koostumukseltaan valuvaksi. Laita pankojauhot tai hienoksi murustetut nachot pieneen kulhoon odottelemaan.

Huuhtaise kattila ja kuivaa hyvin. Laita takaisin liedelle ja lorauta öljy kattilaan. Lämmitä öljy 180C asteeseen (kaikkien turvaohjeiden mukaisesti). Jos et omista mittaria, testaa öljyn lämpö tiputtamalla tippa frittitaikinaa öljyyn. Sen on lähdettävä poreilemaan melko nopeasti.

Pyöräytä kanankoivet frittitaikinassa, sen jälkeen pankojauhoissa ja laske varovasti öljyyn. Friteeraa kerralla vain niin monta broilerinkoipea, kuin kattilaan väljästi mahtuu. Pyörittele metallikauhalla ympäri niin kauan, että koivet saavat syvän kultaisen värin. Se ottaa 5-7 minuuttia, öljyn lämmöstä riippuen. Laita laakeaan astiaan talouspaperia ja nosta friteeratut koivet sen päälle kuivumaan.

Tarjoa rapeat broilerinkoivet chilimajoneesin ja coleslawin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi