Raparperipiirakka mummolan tapaan

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (59 arviota)
Loading...

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita monista eri hedelmistä ja marjoista. Esimerkiksi raparperipiirakka onnistuu tällä reseptillä kuin mummolassa konsanaan.

Ainekset kahdeksalle

  • 175 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl jauhoja
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl maitoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 5 kourallista raparpereja

Sulata rasva ja sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin raparperipiirakan päälle. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita taikina voimakkaasti tasaiseksi. Taikina saa olla valuvaa tässä vaiheessa, eli ei pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään saa olla ihan velliä.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle pilkotut raparperit. Ripottele raparperien päälle sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

Paista raparperipiirakka 200 asteessa n. 30 min. Uuneissa on eroja, joten kannattaa tarkkailla kypsymistä. Sokeri nimittäin palaa herkästi.

Parasta raparperipiirakka on tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi