Raparperi-clafoutis

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arviota)
Loading...

Clafoutis on ranskalainen pannukakku, jonka täytteeksi voi käyttää vaikka raparperia tai kirsikoita. Näin se tehdään ravintola Careliassa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kymmenelle

Taikina

  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl kuohukermaa

Pinnalle

  • 250–300 g raparperiä
  • kokonaisia manteleita
  • mantelijauhoja

Kylkeen

  • Vaniljakastiketta tai jäätelöä

Tee ensin taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita keltuainen ja kananmunat kuiviin aineisiin ja lisää vähitellen joukkoon kerma vispilällä sekoittaen. Anna taikinan turvota kylmässä vähintään 20 minuuttia. Halutessasi voit valmistaa taikinan edellisenä päivänä.

Paahda manteleita 175-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Paahdettaessa mantelien hieno maku korostuu. Anna manteleiden jäähtyä ja hienonna veitsen lappeella karkeaksi murskaksi.

Leikkaa raparperit 1,5 x 1,5 cm paloiksi. Nuoria raparpereja ei tarvitse kuoria.

Kokoa clafoutikset. Voitele 10 noin 1 desilitran vetoista foliovuokaa vuokasprayllä tai rypsiöljyllä. Täytä vuoat clafoutistaikinalla massaa puoleen väliin asti. Nostele päällimmäiseksi reilu ruokalusikallinen raparperia. Ripottele pinnalle mantelijauhoja ja murskattuja manteleita rakennetta antamaan.

Pane vuoat 175-asteiseen uuniin ja paista 12–15 min, tai kunnes taikina on juuri ja juuri hyytynyt sisältä. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja ota clafoutikset varovasti kumoamalla vuoasta.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Careliassa clafoutis tarjotaan mantelimaitojäätelön kanssa.

Vinkkejä clafoutiksen tekoon
– Käytä mahdollisimman laadukkaita manteleita. Careliassa käytetään Marcona-manteleita
– Clafoutiksesta tulee parempi, kun käytät luomumunia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi