Ranskanperunat pannulla

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Rapeat ranskanperunat pystyy tekemään yllättävän vaivattomasti kotiuunissakin. Tarvitset vain paksupohjaisen pannun.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 3 isoa kiinteää perunaa
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • suolaa

Kuori perunat ja lohko ne reippaan kokoisiksi paloiksi. Saa olla kunnon “maalaisranskalaisia”.

Kuivaa perunan pinnat talouspaperilla hyvin. Laita paksupohjainen pannu lämpenemään (valurautapannu on paras) ja siihen reippaasti ruokaöljyä.

Asettele ranskanperunat varovasti pannulle – varo, öljy on kuumaa. Paista perunoihin hieman väriä kummallekin puolelle, mausta suolalla ja laita 240C uuniin pannuineen päivineen.

Paista ranskalaisia n. vartin verran, käännä ne kertaalleen puolivälissä. Tarjoa ranskanperunat kuumina ja mahdollisimman nopeasti uunin jälkeen, että ne säilyttävät rapeutensa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi