Rapeat ranskanperunat pystyy tekemään yllättävän vaivattomasti kotiuunissakin. Tarvitset vain paksupohjaisen pannun.
Ainekset neljälle
- 3 isoa kiinteää perunaa
- 3 rkl ruokaöljyä
- suolaa
Kuori perunat ja lohko ne reippaan kokoisiksi paloiksi. Saa olla kunnon “maalaisranskalaisia”.
Kuivaa perunan pinnat talouspaperilla hyvin. Laita paksupohjainen pannu lämpenemään (valurautapannu on paras) ja siihen reippaasti ruokaöljyä.
Asettele ranskanperunat varovasti pannulle – varo, öljy on kuumaa. Paista perunoihin hieman väriä kummallekin puolelle, mausta suolalla ja laita 240C uuniin pannuineen päivineen.
Paista ranskalaisia n. vartin verran, käännä ne kertaalleen puolivälissä. Tarjoa ranskanperunat kuumina ja mahdollisimman nopeasti uunin jälkeen, että ne säilyttävät rapeutensa.