Ranskalainen papupata “cassoulet” on alunperin maalaisruokaa, jonka tekeminen kesti koko päivän ja jonka raaka-aineita meidän perusmarketissa ei ole saatavilla. Tässä yksinkertaistettu resepti – mausta tinkimättä.
Ainekset kuudelle
- 600g raakamakkaraa (mausteinen lammasmakkara olisi paras)
- 200 ylikypsää possunkylkeä
- 100g ankanrasvaa (korvaa 1 dl oliiviöljyllä jos et löydä)
- 400g valkoisia papuja liemessä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 3 porkkanaa
- 1 iso purjo
- 1 tl pippuria
- 1 tl jokaista kuivattuna; timjamia, oreganoa ja rakuunaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl korppujauhoja + voita padan päälle
Valuta pavut. Paloittele makkara ja paista pinnat.
Kuori ja paloittele porkkana. Pilko purjon vaalein pää. Pilko myös possunkylki pieneksi.
Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa. Tasoita tiiviiksi. Ripottele korppujauhoja päälle ja sen päälle siivuja voita.
Paista ranskalaista papupataa 180C uunissa tunnin verran. Anna sen huilata hetki pöydässä ennen kuin isketään kimppuun.