Ramen-keitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Ramen-keitto on trendikästä ruokaa. Japanilaiset osaavat tehdä keiton liemestä niin maistuvan, että tämän voi huoleti tehdä myös kasvisversiona.

Ainekset neljälle

  • 200g palvikylkeä palana
  • 100g siitakesieniä
  • 100g Udon-nuudeleita
  • kevätsipulia tai purjoa
  • 2 kananmunaa

Liemi

  • 1 sipuli
  • 1,5 litraa vettä
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl pippuria

Kuori ja siivuta sipuli sekä inkivääri. Laita liemiainekset ja palvikylki sellaisenaan kattilaan kiehumaan tunniksi. Keitä sillä välin kananmunat noin 8 minuutin kypsyyteen ja jätä kylmään veteen odottelemaan.

Kun liemipohjasta on litra jäljellä, nosta possunkylki vetäytymään leikkuulaudalle ja siivilöi liemi.

Keitä udon-nuudelit kypsiksi liemessä. Laita siitakesienet viimeisellä minuutilla kyytiin.

Nosta udon-nuudeleita annoskulhojen pohjille. Kasaa nuudelien päälle nätit osiot possunkyljestä, sienistä, kevätsipulista ja kananmunan puolikkaista. Kaada liemi annoksiin.

Nauti ramen-keitto heti kuumana.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi