Pyttipannu makealla sinappikastikkeella

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Jääkaapista löytyy aina ainekset pyttipannuun. Tämä resepti on vielä ehostettu nopealla kastikkeella.

Pyttipannu neljälle

  • 400g laatumakkaroita
  • 4 kiinteää perunaa
  • 1 iso keltasipuli
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Makea sinappikastike

  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2-4 rkl hyvää sinappia
  • sokeria tarpeen mukaan

Kuori ja kuutioi sipuli ja peruna hyvin pieneksi nopaksi.

Iso (valurauta)pannu liedelle ja öljy lämpenemään. Laita pannuun ensin sipulisilppu, kuullottele rauhassa. Sitten perunat kyytiin. Pyörittele miedolla lämmöllä vartin verran niin että peruna kypsyy ja alkaa ottaa väriä.

Ota toinen, pinnoitettu pannu ja paista siinä munat. Keltuainen saa olla löysä.

Sitten makkarat peruna-sipulin sekaan. Anna niillekin väriä.

Kasaa pyttipannu lautasille ja paistettu muna päälle.

Sinappikastike:
Tämä on nopea minuutin homma. Laita tehoa makkarapannuun ja pyöräytä maut irti viinietikalla. Anna kiehahtaa kunnolla.

Sitten oliiviöljy ja sinappi sekaan. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa sokerilla. Saa olla makeutta. Tipottele pyttipannun ympärille kastikkeeksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi