Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.
Ainekset kuudelle
Murutaikina
- 150g voita
- 1 dl ruokosokeria
- 1 kananmuna
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
Täyte
- 150g puolukoita pinnalle (pakasteet sulatettuna)
- 250g maitorahkaa
- 1/2 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl ruokosokeria
Lähde murutaikinasta liikkeelle; vaahdota voi ja sokeri. Vispaa sen jälkeen kananmuna sekaan. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään, ja sekoita sitten murutaikinaan. Vaivaa tasainen taikina.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita sokerit sekä rahka. Levitä murutaikinan päälle. Painele puolukat rahkaan ja tasoita pinta.
Paista puolukkapiirakkaa 180C uunissa 30-40 minuuttia, niin että pohja ehtii kypsäksi.
2 kommenttia
Puolukkapiirakkareseptistä taitaa puuttua jauhot??
Suuret kiitokset. Nyt on korjattu.