Puolukkapiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

Murutaikina

  • 150g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Täyte

  • 150g puolukoita pinnalle (pakasteet sulatettuna)
  • 250g maitorahkaa
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl ruokosokeria

Lähde murutaikinasta liikkeelle; vaahdota voi ja sokeri. Vispaa sen jälkeen kananmuna sekaan. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään, ja sitten murutaikinaan.

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita sokerit sekä rahka. Levitä murutaikinan päälle. Painele puolukat rahkaan ja tasoita pinta.

Paista puolukkapiirakkaa 180C uunissa 30-40 minuuttia, niin että pohja ehtii kypsäksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi