Puolalainen kukkakaali

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Puola on tuottanut maailmaan mahtavia kasvisruokia. Tässä yksi, puolalainen kukkakaali, jota legendaarinen keittiömestari Eero Mäkelä aikanaan ylisti kirjassaan Sata parasta. Simppeliä, mutta kuitenkin riittävän tuhtia kasvisruokaa.

Ainekset neljälle

  • 4 pientä kukkakaalia (tai yksi iso)
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 dl vaaleaa leipää murustettuna
  • 100g voita
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 rkl suolaa

Vinkki: Jotkut lisäävät puolalaisen kukkakaalin paahtovoihin hieman tuoretta valkosipulia. Tilli sopii myös yrtiksi aina kun Puolasta puhutaan.

Leikkaa kukkakaalit neljään osaan ja laita kiehumaan reilusti suolattuun veteen. Keitä lähes kypsäksi eli noin 6 minuuttia. Kokeile välillä haarukalla. Nosta sen jälkeen kuivumaan.

Keitä kananmunat koviksi, noin 10 minuuttia.

Murusta reipas pala vaaleaa leipää. Kuorta ei tarvita. Silppurissa se onnistuu parhaiten.

Hienonna reilu kourallinen persiljaa.

Laita puolet voista isolle pannulle. Paahda leipäraaste rapeaksi. Kuori ja hienonna kananmunat mukaan. Sekoita myös persilja seokseen ja pyöräytä tasainen massa.

Nostele kukkakaalit varovasti pannulle ja pyörittele kananmunaseoksessa. Asettele annoslautasille.

Laita loput voit pannulle, anna sulaa ja kaavi kukkakaaliannoksien päälle.

Tarjoa puolalainen kukkakaali heti lämpimänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi