Puolalainen kaalikääryle

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Puolalainen kaalikääryle on kuin tehty niille, jotka tykkäävät kaalikääryleistä, mutta eivät jaksa näperrellä niiden kanssa. Tässä reseptissä tehdään vain yksi iso kääryle. Päälle herkullinen tomaattikastike.

Ainekset neljälle

  • 1 valkokaali
  • 300g sika-nautajauhelihaa
  • 3 dl kypsää riisiä (vaikka eilisen jämät)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua tilliä
  • 1 rkl voita

Tomaattikastike

  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Kuori kaalista uloimmat lehdet. Leikkaa kanta pois pistoviilloilla. Laita kiehumaan tarpeeksi isoon kattilaan niin että kaalin lehdet pehmenevät ja irtoavat.

Silppua sillä välin sipuli ja valkosipuli. Laita pannulle voita ja ala kuullottaa sipuleita hissukseen.

Kun sipulit ovat kullankeltaisia, lisää jauheliha. Painele pieneksi ja mausta ohjeen mukaan. Jauheliha ei tarvitse ehtiä kokonaan kypsyä. Sekoita riisi joukkoon ja nosta levyltä.

Ota kaali käsittelyyn. Leikkaa lehdistä paksuin ruoti pois pöytää vasten veitsellä.

Puolalainen kaalikääryle on vain yksi iso pötkö, ei useita pieniä, kuten suomalaiset kaalikääryleet tehdään.

Asettele isoimmat lehdet vuoan pohjalle. Ei haittaa vaikka repeää hiukan. Voit paikkailla pienemmillä. Laita pari-kolme kerrosta kaalia.

Painele jauhelihamassa kaalin alaosaan tiiviiksi. Rullaa kaalikääryle alaosasta ympäri. Painele tiiviiksi kääröksi.

Sekoita tomaattikastikeainekset ja kaada kaalikääryleen päälle.

Paista ruokaa 180C uunissa kypsäksi, noin 45 minuuttia. Voit välillä valella kastiketta kaalikääryleen päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi