Punjabilainen kaali

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti tulisempien curryjen poltetta. Ruoan voi tehdä myös varhaiskaalista.

Ainekset neljälle

  • 400g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl pippuria
  • 2-4 tl ruokosokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl ruokaöljyä

Leikkaa kaali hiuksen ohueksi pätkäksi.

Hienonna myös sipuli, valkosipuli ja inkivääri pieneksi. Laita isolle pannulle reippaasti voita ja öljyä ja laita nämä siihen tirisemään. Kun sipuli pehmenee laita mausteet (sokeria lukuunottamatta) kyytiin. Paista hetki niin mausteet alkavat luovuttaa aromia.

Lisää viimeisenä kaali, pyörittele masalassa hetki ja lisää sitten vettä niin että kaali juuri ja juuri peittyy. Mausta sokerilla. Kiehuta niin kauan että vesi on häipynyt ja kaali on pehmeää. Maista, pitää olla hiukan makeaa. Lisää sokeria jos tarvetta.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Mahtoikohan Chili unohtua ohjeesta “Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti chilin poltetta.”

    • Kiitos Kreivi, täsmennettiin hieman ingressiä. Kaali on tarkoitus tehdä yhdeksi kupiksi tulisempien curryjen kylkeen.

Kommentoi