Punaviinipäärynät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Punaviinipäärynät ovat euroopan viinialueiden klassikkoja. Punaviinin tanniinit yhdistettynä sokerin makeuteen antavat päärynöille herkullisen vivahteen.

Ainekset neljälle

  • neljä päärynää
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa (voi jättää pois)
  • ¼ tl kardemummaa (voi jättää pois)
  • sitruunamelissaa koristeeksi

Vaniljacreme

  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Laita liemiainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori sillä aikaa päärynät.

Laita päärynät kiehumaan mausteliemeen noin vartiksi että ne pehmenevät. Pyri saamaan maustelientä tasaisesti päärynöille. Jätä jäähtymään liemessään.

Sekoita sillä välin vaniljacreme ja laita kylmään maustumaan.

Tarjoile punaviinipäärynät vaniljacremen kanssa ja koristele annokset sitruunamelissan lehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi