Punaviinikastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (462 arviota)
Loading...

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista, punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset (n.1dl)

  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl voita
  • 1 tl timjamia
  • 1-3 tl sokeria
  • suolat pippurit

Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota voin kanssa kattilassa. Älä ruskista.

Kaada kattilaan puolet punaviinistä sekä 2dl lihalientä. Mausta timjamilla ja pippurilla.

Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä niin, että siitä on enää puolet jäljellä. Siivilöi liemi.

Lisää loput punaviinit sekä sokeri liemeen ja keitä kasaan muutama minuutti. Maista ja lisää suolaa ja sokeria jos tarpeen. Punaviinikastike tulee olla hieman “ylimaukasta” tässä vaiheessa, koska siihen tulee vielä voita, joka tasoittaa makua.

Lisää voi ruokalusikallinen kerrallaan, niin punaviinikastike suurustuu ja saa nätin kiillon.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi