Punajuurisalaatti on niin helppo ja nopea tehdä että einesversiot voi jättää e-koodeineen kaupan hyllyyn.
Ainekset neljälle
- 1 tlk punajuurikuutioita
- 1 hapan omena (granny smith)
- 1 pieni purjo
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 ripaus sokeria
Hulauta punajuurikuutiot lävikköön valumaan.
Kuori omena ja kuutioi saman kokoiseksi nopaksi. Pese ja pilpusta purjo hyvin hienoksi.
Laita kulhoon majoneesi, viinietikka ja sokeri. Sekoita hyvin. Lisää sitten muut ainekset kulhoon ja pyöräytä punajuurisalaatti ympäri. Voit leikata vielä purjon vihreästä osasta ohuita renkaita koristeeksi päälle.
10 kommenttia
Tosi hyvä, helppo ja nopea! Ja paljon parempaa kuin kaupan einekset. Kiitos respetistä!
Kun perheessä on etikka-allerginen, reseptin voinee hyvin tehdä keitetyistä punajuurista.
Raakoja punajuuria ei kai suositella syötäväksi ainakaan kovin usein.
Mikä ettei, mutta sitten joutuu varmaankin jättämään myös majoneesin pois koska siinä on myös etikkaa? Toki jos tekee itse niin voi hapottaa vaikka sitruunamehulla?
Ja majoneesissa ym ei muka ole e-koodeja….hah
Just! E-koodit jos jätetään hyllyyn niin nuo tölkkipunajuuret jää sinne myös, kuten myös majoneesi jos päätyy siinäkin valmisversioon eli EINEKSEEN!!
Tämä on hyvä ja helppo ohje, olen tehnyt useammankerran ja hyvin on maistunut.
Oikein mukava kuulla. Helppoa on ja hyvää.
Samoin tämä mummo tekee usein vieraille tämän salaatin, kehuja on tullut.
Kannattaa tehdä myös majoneesi itse, se on tosi helppoa!
🙂 reseptisi on mainio! Eikä vähiten, koska pilpustat ja kuutioit nopiksi (: Näin iloista ja rentoa kokkauksen pitää ollakin!