Punajuuririsotto

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arviota)
Loading...

Makea punajuuri sopii loistavasti risottoon. Sen kaveriksi kun paistaa vielä kiekon vuohenjuustoa niin elämä hymyilee.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 punajuurta
  • 1 punasipuli
  • 200g ristottoriisiä (esim. arborio)
  • 2 dl valkoviiniä (tai vettä+viinietikkaa 3rkl)
  • 2 kouraa parmesanraastetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • timjami
  • suola pippuri

Risoton päälle

  • vuohenjuustoa
  • balsamicoa
  • rucolaa

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi. Kuori myös punasipuli ja hienonna se niin pieneksi kuin saat.

Laita puolet oliiviöljystä kasariin ja kuullota punajuurta sekä punasipulia muutama minuutti. Lisää riisi, pyöräytä ympäri ja lorauta viini kasariin. Anna viinin haihtua kiehuttamalla ja ala sitten lisätä kuumaa vettä pari desiä kerrallaan. Risoton tekeminen menee juuri näin. Aina kun risotto alkaa kuivua, lisää vähän vettä.

Kun riisi alkaa olla kypsää, lisätään vielä tippa vettä (risotto pitää olla valuvaa) ja parmesanraasteet. Sekoita hyvin ja lorauta vielä loput oliiviöljyt kiilloksi. Siirrä kuumalta levyltä ja jätä tekeytymään kannen alle.

Leikkaa vuohenjuustosta pari senttiä paksut renkaat ja paista pannulla pintoihin nätti väri (tosi nopea juttu)

Laita punajuuririsottoa syvän lautasen pohjalle, vuohenjuustorinkula päälle ja balsamicoa muutama tippa sinne tänne.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Kokeilija -

    Ilman viiniä tuli aika etikkaista minun makuuni. Kannattaa ehkä laittaa etikka-vesi-seokseen enemmän vettä kuin etikkaa.

Kommentoi