Punajuuripossu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Hiljaa hautunut punajuuripossu on mahtavaa maalaisruokaa edullisesta possunniskasta eli kasslerista. Tämä on myös niitä ruokia, joita viini rakastaa.

Ainekset kuudelle

  • 400g kassleria
  • 300g punajuuria
  • 3 punasipulia
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • roux-suuruste, eli 1 rkl voita ja 1 rkl vehnäjauhoja
  • tuoretta persiljaa koristeeksi

Leikkaa kassler kuutioiksi. Älä välitä rasvasta, se kyllä sulaa mukavasti pataan.

Kuori ja leikkaa punajuuret noppakokoon. Punasipuli siivuiksi.

Nosta liha padan pohjalle ja ala ottaa lämpöä. Sekoita ja ruskista pintoja.

Kaada vettä pataan niin, että liha juuri ja juuri peittyy. Sekoita punajuuret ja punasipulit myös kyytiin.

Mausta rosmariinilla, hunajalla, pippurilla ja suolalla.

Anna hautua hiljaa poreillen kannen alla 1,5h välillä kauhalla käännellen. Sekoita sillä aikaa suuruste odottelemaan.

Kun liha ja punajuuret ovat pehmeitä, tarkista maku ja sekoita suuruste pataan.

Tarjoa punajuuripossu persiljalla koristeltuna.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi