Punajuuripata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (32 arviota)
Loading...

Punajuuri on upea raaka-aine mutta se vaatii pitkän kypsytyksen. Silloin sen luontainen makeus ja aromi pääsevät esiin.

Ainekset neljälle

  • 500g naudanpaistia
  • 100g sinihomejuustoa
  • 1 iso sipuli
  • 3 punajuurta
  • 2 perunaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 tl timjamia
  • Öljyä

Suikaloi liha, silppua sipuli, kuori ja suikaloi perunat ja punajuuret.

Öljyä pannuun ja ota sipuliin kultaväri, jonka jälkeen lihat myös pannulle. Ruskista nätisti pinnat kiinni.

Isoon kulhoon kaikki ainekset – myös paloiteltu juusto ja lihat pannulta.

Kunnon sekoitus ja koko komeus kumotaan kannelliseen savivuokaan.

Liemi päälle ja paista punajuuripata 210C uunissa ensin kolme varttia kannella ja sitten puoli tuntia ilman niin, että punajuuripata gratinoituu nätisti pinnalta.

Lisää pinnalle vielä sinihomejuustopaloja ja nosta punajuuripata pöytään tekeytymään varttia ennen kuin aloitellaan syömään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi