Punajuurikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Soseutettu punajuurikeitto on kuin samettia suussa. Punajuuren luontainen makeus kaipaa omenaviinietikkaa tasapainoksi, ja upea makuelämys on valmis.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 600g tuoreita punajuuria
  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 litraa vettä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 3 dl smetanaa

Mausteet

  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Vinkki: Punajuurikeiton päälle voi halutessaan ripotella vaikka kylmäsavuporoa

Kuori, silppua sipuli hienoksi ja kuullota voin kanssa kattilassa. Kuori punajuuret sekä perunat ja paloittele ne pienemmäksi.

Kaada vesi kattilaan ja punajuuret sekä perunat sekaan. Mausta reippaasti. Pitää olla happoja tasapainottamaan punajuuren makeutta. Keitä kannen alla 40 minuuttia, niin punajuuri ehtii ylikypsäksi.

Aja keitto hyvin hienoksi sauvasekoittimella.

Ota keittoon uudelleen lämpöä ja lusikoi pari desiä smetanaa sekaan. Kuohkeuta hyvin sauvasekoittimella ja tarkista maut.

Annostele punajuurikeitto lautasille ja koristele smetanasilmällä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi