Punainen curry

5
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (150 arviota)
Loading...

Punainen curry on thaimaalaisia peruskastikkeita. Currytahnan voi tehdä itse mutta kelvollisia löytyy kaupastakin.

Ainekset neljälle

  • 2 broilerinrintaa (possun sisäfile käy myös)
  • 1 punainen paprika
  • 1 koura kirsikkatomaatteja
  • 1 kevätsipuli (tai tavallinen jos ei ole sesonki)
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2-4 rkl ruskeaa sokeria
  • 1-10 tl punaista currytahnaa
  • 1 loraus rypsiöljyä
  • 1 puska korianteria koristeeksi

Punainen currytahna (saa myös kaupasta valmiina)

  • 5 pilkottua punaista chilipalkoa tuoreena (Tulisuusaste maun mukaan, leikkaa siemenet pois)
  • 1 sitruunaruoho pätkittynä
  • 1 koura hienonnettuja korianterin varsia
  • 3 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • 1 salottisipuli kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 4 mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl ruokaöljyä

Tee näin:
Thaimaassa currytahnat tehdään isossa mortterissa jauhaen. Jos et satu omistamaan pientäkään, voit laittaa ainekset silppuriin ja painaa nappia.

Wokki lämpenemään ritisevän kuumaksi. Rypsiöljyä reilusti pohjalle.

Huuhtaise ja kuivaa broilerinrinta talouspaperilla. Leikkaa wok-suikaleeksi. (Miksei ostaisi suoraan broilerinsuikaleita kaupasta? Ne ovat yksinkertaisesti surkeita jämäpaloja.)

Pese paprika ja kirsikkatomaatit. Lohko tomaatit puoliksi ja paloittele paprika suikaleeksi. Kevätsipuli myös pikku pätkäksi.

Tässä kohtaa alkaa tapahtua asioita nopeasti
Heitä siivu broileria wokkiin. Jos alkaa ratisemaan niin on tarpeeksi kuuma. Laita loputkin kyytiin – muussa tapauksessa odottele hetki.

Paista broilerisuikaleisiin ruskea pinta nopeasti. Ei tarvitse läpikypsyä.

Lisää 1 tl punaista currytahnaa, 1 tl kookosta (valkoista osaa), 1 rkl sokeria ja kalakastiketta broilerille ja pyörittele nopeasti “karamellisointi” broilerille.

Lisää heti perään valmistellut kasvikset, freesaa minuutti, jonka jälkeen lisää loput currytahnat (maun mukaan), sokerit ja kookosmaidot. Anna kiehahtaa ja punainen curry on valmis.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

5 kommenttia

  1. Hei!

    Olipa herkullista! Tuossa ohjetta uudelleen lukiessani huomasin siellä pienen virheen. Ruoka-aine luettelossa puhutaan rypsiöljystä, mutta valmistusohjeessa taas oliiviöljystä. Ohjeeseen voisi myös näin amatöörejä ajatellen lisätä jonkin vinkin sopivasta chililajikkeesta, niitä kun on hirveän suuri kirjo mauttomasta erittäin tuliseen.

    • Kiitokset, virhe korjattu. Niin kuin sanoit, chililajikkeita on kaupassa nykyään mahdoton määrä. Siksi lisäsimme “tulisuus maun mukaan”. Tulisuusasteikkohan marketin merkinnöissä menee 1-10, joten jos lähtee viitosesta liikkeelle?

  2. Resepti oli hyvä, kiitos. Yksi asia kuitenkin pisti silmään.

    “(Miksei ostaisi suoraan broilerinsuikaleita kaupasta? Ne ovat yksinkertaisesti surkeita jämäpaloja.)”
    En ole perehtynyt siihen, mitä osia suikaleiksi käytetään, mutta käy toki järkeen että paloja joita ei voida hyödyntää suurempia kappaleita myytäessä (esim noi kokonaiset rintapalat) myydään omana tuotteenaan -rasiana pieniä paloja. Oletteko kuitenkaan ajatelleet siellä toimituksessa että se, että ruoaksi kasvatetusta eläimestä käytetään kaikki mahdolliset osat olisi ekologista ja järkevää? Kun otetaan huomioon kaikki kasvatukseen, teurastukseen, kuljetukseen, prosessointiin ja myyntiin kulunut energia ja mahdolliset ilmansaasteet, eikö olisi hyvä käyttää se tuotettu eläin mahdollisimman tehokkaasti? Tai jos mietitään sitä eläintä itseään, eikö sen kuolemalla olisi suurempi merkitys jos se ruokkisi esimerkiksi kahden henkilön sijaan neljä?

    • Kiitokset Noora huomiosta. Me olemme ehdottomasti sitä mieltä että kaikki eläimestä on käytettävä. Kysymys on vaan siitä että miten? Kaupan valmiit suikaleet kannattaisi ajaa esimerkiksi jauhelihaksi, niin niillä olisi enemmän käyttöarvoa.

  3. Otan myös kantaa kanasuikaleasiaan. Olen eri mieltä siitä, että suikaleet ovat aina huonompaa tavaraa kuin kokonaisemmat palat. Erään tuottajan suikaleet ovat jopa parempaa tavaraa kuin toisen tuottajan leikkeet. Väri on parempi, samoin tuoksu, myös rasvaa vähemmän.

Kommentoi