Provencen lihapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arviota)
Loading...

Estouffade -lihapata tehdään rauhallisesti ja nautitaan pitkään. Siinä hehkuvat Provencen lämpimät aromit.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg naudan patalihaa (etuselkä tai rintaa. Paistikin käy)
  • 100g possun savukylkeä tai pekonia
  • 4 porkkanaa
  • 4 pikkusipulia
  • 4 sellerinvartta
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipuli
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 4-5 hyvälaatuista tomaattia kuutioituna tai 1 tlk tomaattimurskaa (esim. mutti)
  • 1 tlk vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 10 oksaa timjamia
  • 3 dl valkoviiniä
  • 3 laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria

Laita iso paistinpannu lämpenemään. Laita siihen vähän voita ja paista lihaan nätti väri kauttaaltaan. Liha saa olla kokonainen tässä vaiheessa. Laita liha isoon uunipataan.

Kuori ja valmistele kasvikset lohkoiksi. Tiputa ne lihan päälle pataan. Silppua savukylki ja paista pannulla, ripottele se myös pataan ja huuhtaise pannu valkoviinillä. Valkoviini myös pataan tottakai.

Sulata pannulla voita ja lisää pari rkl vehnäjauhoja. Anna ruskistua nätisti. Huuhtaise taas valkoviinillä ja kaada seos pataan.

Laita loput ainekset myös pataan, valkosipulista hattu pois ja kokonaisena kyytiin. Anna hautua Provencen padan hautua 150 asteisessa uunissa 3 tuntia. Parin tunnin kohdalla voit kaivaa liha ylös padasta ja leikata siitä luut ja rutjakkeet pois. Kuutio pataan ja anna hautua vielä kotvan aikaan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi