Possuvartaat ja Pebre-salsaa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Possuvartaat maukkaan Pebre-salsan kanssa vie makumatkalle Chilen jylhiin maisemiin. Grillikesän parhaimmistoa, toisaalta tämä onnistuu myös uunissa varsin mainiosti.

Ainekset neljälle

Vartaisiin

  • 600g possun ulkofileetä
  • 2 paprikaa (erivärisiä)
  • 2 punasipulia

Marinadiin

  • 3 rkl pebre-salsaa (resepti alla)
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 lime, luomu mielellään
  • 1 tuore jalapeno tai muu chili
  • 2 tl suolaa

Pebre, chileläinen chilisalsa n. 2,5dl

  • 3 kesäsipulia tai 6 salottisipulia
  • 1 kypsä tomaatti
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl thai-chilikastiketta
  • 1-5 kpl punaista jalapenoa tai muuta chiliä (maun mukaan)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl pippuria

Aloita salsasta: Poista tomaatista kanta ja siemenet. Halkaise ja poista myös chileistä siemenet. Leikkaa kaikki vihannekset hyvin hienoksi ja sekoita muiden ainesten kanssa salsaksi. Ota 3 rkl salsasta marinadia varten eri kuppiin ja laita loput tekeytymään jääkaappiin.

Raasta limenkuori marinadiin ja purista myös limenmehu sekaan. Paloittele jalapeno ja lisää loput marinadiainekset. Aja sauvasekoittimella hyvin hienoksi.

Paloittele liha, paprikat ja punasipulit varraspaloiksi ja laita isoon pakastepussiin. Kaada marinadi perään ja hiero se sekaan huolellisesti. Anna marinoitua jääkaapissa 2-24h.

Pujottele lihat ja kasvikset vartaisiin. Paista grillissä tai uunissa kypsäksi. Tarjoa possuvartaat pebre-salsan kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi