Possupaisti italialaisittain

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Mehukas possupaisti vaatii matalan kypsennyslämpötilan. Ulkofileestä tulee hienosyisempi, mutta kasslerista maukkaampi. Kumman tahansa lihan valitset, upealla tomaattikastikeella höystettynä tämä on mahtava ruoka – vaikka sunnuntailounaalle.

Ainekset kahdeksalle

  • n. 1,2 kg possun ulkofileetä (tasaisempi rakenne) tai kassleria (mehukkaampi)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Tomaattikastike

  • 3 kypsää tomaattia kuutioituna (kesäsadosta) tai 1/2 prk hyvälaatuista tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamico-etikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sitruunamehua

Ota possupaisti tuntia ennen paistoa pöydälle lämpenemään. Hyvä liha ei siinä ajassa pilaannu mihinkään.

Laita uuni lämpenemään 125C asteeseen. Lämmitä paksupohjainen, uuninkestävä paistinpannu kuumaksi. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja paisti perään. Paista liha nätin ruskeaksi kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tökkää lihaan paistomittari.

Siirrä paistinpannu uuniin. Kypsennä lihaa niin kauan, että paistomittari näyttää 65C. Reilun kilon paisti kypsyy noin tunnissa. Nosta possupaisti uunista ja kääri se folioon vetäytymään.

Laita sama paistinpannu uudelleen liedelle – älä huuhtaise sitä välillä. Lisää tomaatti sekä muut kastikeainekset pannulle. Keitä hissukseen tomaattikastike sakeaksi.

Leikkaa possupaisti hyvin ohueksi poikkisyin ja asettele tarjoiluastiaan. Lusikoi tomaattikastiketta päälle ja nauti heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi