Possua viinissä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Possua viinissä eli portugalilainen Vina Dosh on vähintään yhtä herkullinen ruoka, kuin kukkoa viinissä. Varaudu päivän kestävään marinointiin, mutta sen jälkeen onkin lautasella makuelämys vailla vertaa.

Ainekset kuudelle

marinointiaika 1 vrk + haudutus 3h

  • 600g possunniskaa (kassleria) tai ulkofileetä
  • voita
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Punaviinimarinadi

  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl portugalilaista punaviiniä
  • 7 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 neilikkaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Siisti liha ylimääräisistä kalvoista ja paksummista rasvakohdista. Leikkaa liha tuuman kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita punaviinimarinadin ainekset ja sekoita liha joukkoon. Anna marinoitua kylmässä seuraavaan päivään.

Kaada liha marinadin kanssa laakeaan uunivuokaan. Oliiviöljyä loraus lihojen päälle. Paista possunniskapaloja 125C asteisessa uunissa, välillä käännellen, kolme tuntia (possun ulkofilee tulee 1,5 tunnissa).

Nosta vuoka uunista ja nostele lihat huilaamaan folion alle. Säästä liemi.

Juuri ennen tarjoilua; Paista pannulla oliiviöljyssä lihan pintaan nätti väri ja aseta tarjoilukulhoon. Keitä samalla pannulla loput liemet kasaan ja lisää voita ruokalusikallinen, jolloin kastike sakenee ja saa kiillon. Tarkista suola. Kaada kastike lihojen päälle.
Tarjoa ruoka osana isompaa kattausta jossa voi olla perunaa, oliiveja, leipää ja juustoja kaverina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi