Porsaankylki Shanghain tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Meillä liian vähän arvostettu porsaankylki on mitä mureinta ruokaa kun sen hauduttaa pitkään. Tässä possunkylki saa kiinalaisen glaseerauksen pintaansa.

Ainekset kuudelle

  • 1 – 1,2 kg porsaankylkeä luuttomana (nahka voi olla mukana)
  • 3 rkl soijaa
  • 2 dl omenamehua
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 2 tähtianista (voi jättää pois)
  • 1 tl viismaustetta
  • 2 tl pippuria
  • 1 ripaus chiliä

Sekoita mausteliemi. Laita porsaankylki sisäpuoli ylöspäin uunivuokaan ja lorauta mausteliemi päälle. Paahda 120C uunissa pari tuntia ja käännä possunkylki ympäri.

Jatka paahtamista. Mausteliemi alkaa hiljalleen tiivistymään ja sillä voi alkaa silloin tällöin valelemaan possua. Anna kypsyä toiset pari tuntia. Kun liemi alkaa olla siirappimaista, laita uunin grillivastukset päälle, sivele eli glaseeraa lopulla liemellä possu ja paista pinta rapeaksi grillivastusten alla.

Annan porsaankyljen vetäytyä hetki uunin jälkeen, viipaloi ja aseta tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi