Porsaan ulkofileepihvit ovat varsin rasvattomia, joten makua niihin on jostain ulkopuolelta loihdittava. Hyvä suolaus alussa sekä glaseerauskastike nostavat nämä pihvit uudelle tasolle.
Ainekset neljälle
- 600g porsaan ulkofileetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruokaöljyä
- 1 tl voita
glaseerauskastike
- 2 rkl vaaleaa siirappia tai juoksevaa hunajaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl mustapippuria
Vinkki: Porsaan filee on vaikea paistettava. Se ei saa jäädä raa-aksi, mutta se ei saa myöskään mennä yli. Yksi tapa todeta lihan kypsyys on painaa sen pintaa paistolastalla. Kun se on puolipehmeä, pihvi on valmis.
Leikkaa porsaan ulkofilee neljäksi tasapaksuksi siivuksi. Levitä suolaa pinnoille ja jätä hetkeksi huoneenlämpöön.
Sekoita glaseerauskastike valmiiksi.
Valitse hyvä paistinpannu. Valurauta on yleensä paras. Ota siihen reipas lämpö.
Laita hiukan ruokaöljyä sekä voita pannulle ja levitä ne hyvin. Ennen kuin rasva ehtii kärähtää, iske ulkofileepihvit pannulle. Liikuttele hyvin alussa, etteivät tarraa kiinni.
Paista niin, että reuna alkaa muuttua vaaleaksi ja käännä. Sivele glaseerauskastiketta reilusti paistopinnoille.
Kun pihvit ovat kypsiä ja nätin värisiä, nosta ne paistopinta ylöspäin tarjolle ja sivele glaseerauskastiketta myös tälle pinnalle.
2 kommenttia
Onko tämä miehen kirjoittama..? 😄 Joku coach ehkä? Siitä sit vaan reippaat lämmöt ja isket (pannulle) 😝
Resepti kuulostaa hyvälle. Isketään possut hu pannulle 👍😊