Porsaan niskaa Sisilian tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Porsaan niskasta saa esikeittämällä erittäin murean ja maukkaan lihan grillissä tai uunissa laitettavaksi. Mausteinen tomaattikastike kruunaa elämyksen.

Ainekset kuudelle

  • 1,2 kg porsaan niskaa

Keittoliemi

  • 1 litra vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1-3 peperoncino-chiliä (tai normaalia, maun mukaan)
  • 1 porkkana
  • 1 tomaatti
  • 1 koura mustapippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • basilikaa koristeeksi

Kastikeainekset

  • 1 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa, esimerkiksi Mutti.
  • 1 tl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl balsamicoa
  • lihan keittolientä maun mukaan

Laita keittoliemi kattilaan kiehumaan. Trimmaa sillä aikaa porsaan niskasta liiat rasvat pois. Lihan voi myös katkaista jos on kovin pitkä, niin mahtuu paremmin kattilaan.

Laita porsaan niska kattilaan kiehumaan 35-40 minuutiksi. Ota liedeltä ja jätä liha liemineen jäähtymään kattilaan. Laita kylmävesihauteeseen, jolloin liha viilenee mahdollisimman nopeasti. Anna olla yön yli jääkaapissa maustumassa.

Nosta kattila pöydälle. Ongi liha lämpenemään huoneenlämpöön ja ala keittää lientä kokoon kovalla höökillä. Siivilöi liemi kertaalleen kun se on kiehunut jonkin aikaa. Tarkoitus on jättää noin kolme desiä valmista lientä.

Laita kastikeainekset toiseen kattilaan ja ota lämpöä. Keittele hellästi, koska tomaatti räiskyy helposti. Kun liemi on kiehunut kasaan, lisää sitä kastikkeeseen maun mukaan. Loput voi pakastaa ja käyttää myöhemmin.

Ota porsaan niskaan väriä grillissä tai uunivastuksien alla ja lämmitä rauhallisemmalla liekillä +150C puolisen tuntia. Leikkaa liha tarjoiluastiaan poikkisyin ja lusikoi tomaattikastiketta päälle. Koristele basilikan lehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi